YILDIZLAR NG KÜTAHYA SERAMIK İÇIN PARLIYOR.

Yıldızlar NG Kütahya Seramik İçin Parlıyor

Üretimin hiç bir aşamasında kaliteden ödün vermeyen NG Kütahya Seramik, TSE Çift Yıldız Belgesi ile üstün kalite anlayışını bir kez daha tescil ettirdi.

NG Kütahya Seramik, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Türkiye’de ürün kalitesini artırmak amacıyla yürütülen TSE Çift Yıldız Belgelendirme uygulaması kapsamında Çift Yıldız Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Seramik ürünler için aranan TS EN ISO 14411 Standardı kapsamındaki tüm kriterleri yerine getiren NG Kütahya Seramik, TSE tarafından yapılan incelemeler ve testlerin sonucunda Çift Yıldız Belgesi’ni aldı. Bu önemli belge; duvar ve yer seramiği, sırlı porselen seramik ve seramik ürün gruplarının tamamında alındı.

Çift Yıldız Belgesi Teslim Töreni,13 Kasım Cuma günü NG Kütahya Seramik Teknik Seramik Fabrikası toplantı salonunda yapıldı. Törene  NG Kütahya Seramik Kurucu Başkanı Nafi Güral, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Sebahittin Korkmaz, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı,  Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu ve ticaret yaşamından birçok önemli isim katıldı.

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral; “Bugün hepimiz için çok özel bir gün, TSE ile yürüttüğümüz çalışmanın sonucunda mutluluğumuzu paylaşmak için buradayız. Mutluluğumuzu paylaşan herkese içten teşekkür ederim. İşimizi severek yaptığımızı her fırsatta belirtiyorum. Ne yaparsak yapalım en iyisini, en özelini gerçekleştirme düşüncesi bize babam Nafi Güral'ın öğretisidir. Hiç bir zaman elimizdeki olanaklarla yetinmiyor şartlarımızı zorluyoruz. Red Dot Design Awards’da aldığımız “Best Of The Best” ödülümüz seramik sektöründeki  tek  best of the best olma ünvanını hala koruyor. Her yeni ödül bizim için yeni bir ödev yeni bir görev.Dünyada ilk kez 9 mm kalınlığında 60x160cm, 120x120cm, 120x240cm ebatlarındaki seramikleri üretmeye başladık ve bu ürünleri Kütahya’dan dünyaya pazarlıyoruz.  Kütahya bizim sevdalısı olduğumuz bir şehir Kütahya’nın tanıtımına vesile olduysak bu bizim için büyük bir kazanımdır.” dedi.

Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Sebahittin Korkmaz ise konuşmasında; “Markanızın bu mutlu gününde sizlerle birlikte olmaktan çok memnunum.Türk Standartları Enstitüsü, Türkiye'de standardizasyonun milli kuruluşudur. Ekonomik ve ticari hayatın standartlarını belirleyerek, şirketleri kendilerini geliştirmeye teşvik eden örnek kuruluşlardan biridir. Günlük yaşantımızda alışverişlerimizi kaliteye referans olan kuruluşlar sayesinde güvenle yaparız. Bu anlamda TSE bir pasaporttur. Nasıl pasaportumuz olmadan yurtdışına çıkamıyorsak, ürün ve hizmetlerin pasaportu olan TSE' ye sahip olmadan ürün ve hizmet sunamayız.3100 kişilik kadromuzla standartları geliştirmek adına hizmet vermekteyiz. Sadece Türkiye değil dünya pazarında ülkemiz ürün ve hizmet kriterlerinin geçerli olması için çaba gösteriyoruz.” dedi.

Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Sebahittin Korkmaz TSE Çift Yıldız Belgesi için “Çift Yıldız Belgesi standartları aşarak daha üst segmentte imalat yapan, müşteri beklentilerinin üzerinde ürün ve hizmet geliştiren kuruluşlara verdiğimiz bir belgedir. NG Kütahya Seramik işini en iyi şekilde yapmanın mutluluğunu müşterilerine de yansıttığı için bu belgeyi fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Yurtdışı seyahatlerimizde özellikle Milli Takım ana sponsorluğunuzla birlikte NG Kütahya Seramik'in dünyada tanınan bir marka olduğunu görüyoruz. Böyle güzel bir belge almanıza katkı sağlamaktan çok mutluyuz. Başarılarınızın devamını dileriz.” sözlerini söyledi.

Konuşmaların ardından Çift Yıldız Belgesi ve bayrağı TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz tarafından NG Kütahya Seramik Kurucu Başkanı Nafi Güral ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’a takdim edildi.

NG Kütahya Seramik Kurucu Başkanı Nafi Güral, “Bunun bir farkındalık toplantısı olmasını arzu ediyoruz. Geçmişe gidecek olursak, 01.01.1996’da Gümrük Birliği Anlaşmasıyla Türk firmalar dünyadaki bütün rakipleriyle baş başa kaldı. O dönemlerde şirketlerin performansına göre mavi bayrak, sarı bayrak, kırmızı bayrak, siyah bayrak asılırdı. Sabah ilk işe geldiğimizde bunları kontrol ederdik. Yıllar içinde bayraklara gerek kalmadı. Standartlara ne kadar uyarsanız, hem verimliliğiniz artıyor hem de küresel rekabette başarılı oluyorsunuz. Bu farkındalığın yaratılması konusunda özellikle Kalkınma Ajanslarımıza, Ticaret ve Sanayi Odalarımıza ve basınımıza görev düşüyor. Sadece bu vesileyle değil her fırsatta standartlara uyulmasını hatırlatmak gerekiyor. Bütün çalışma arkadaşlarımız standartları benimsedikleri için şirketimiz bu başarıyı elde etti, tabi ki bu yeterli değil. İnşallah bu farkındalık Kütahya’nın bütününe yayılarak ekonomik ve sosyal hayatın temeli olur.” dedi.